20120503

NAMA ATAS KERTAS

I'm just finishing reading this book.*bajet minah saleh celop*


NAMA ATAS KERTAS

I thought it was a love story with the ayat2 jiwang one. Oh. lame!
Oh,it was my 1st thought bila ak baca tajuk dia.Sekali baca sinopsis dengan tengok cover buku,ia terlalu "romantik" untuk dijadikan novel lovey-dovey.

It is all about a murderer.Mula2 baca ada keraguan sikit lah.Best ke tak.Biasalah cerita "orang kita" tulis.Bukan nak memperlekehkan,tapi memang susah nak jumpa seseorang dari "orang kita" yang kreatif dalam menghasilkan cerita yang melibatkan penyiasatan.

Surprisingly. It was not bad at all. There are many facts about the real murderer and example of cases which are unsolved yet. I repeat. Many FACTS! *kalau google memang ada*

Bila ak baca atas katil sambil membelakangkan pintu seorang diri,ak rasa seolah-olah ada sesuatu kat belakang.Mungkin imaginasi ak yang melampaui batasan dan sempadan.

Oh,oh.Pernah dengar pasal "atas kubur ada tasik".
Google pasal TASIK PEDU.Mesti jumpa.Ada dalam buku ni jugak.Bagus sebenarnya buku ni.Hmm..

Tak yah lah asyik dengan BEAUTIFULNARA ja.*sentap diri sendiri*

2 comments:

  1. buku ni! yg ade some sort of teka teki ke puzzle ape ntah kat blakang page die kan. dem. aku nk beli woh ari tu. best ek. bole beli ni!

    ReplyDelete
  2. best3!
    ada fact sekali
    kalau google mesti jumpa
    buku malay pasal pnyiasatan 1st yg best
    =)

    ReplyDelete