20120102

TAHUN BARU

Rehat jap bersama Bruno Mars.Pergghh.Pagi2 lagi otak ak dah siol.
Mau taknya,banyak lagi tak cover study.Gila lah kau!eh,gila lah ak!Rasa macam nak rendam kertas dalam air,lepas tu minum.*petua terDESAK!*Kot2 lah formula yang terkeluar dari kertas tu dapat melekat dalam kepala otak ak.Agak2 berkat tak ar?Hmm..

Tahun Baru.Ak baru nak update.

Asal sebut tahun baru mesti ada kaitan dengan bunga api,konsert buang duit dan laungan countdown.Tak belajar apa.Bak kata Ustaz Azhar,countUP!.Bukannya countDOWN.*betul jugakl*
Bunga api dengan tahun baru memang tak dapat dipisahkan.Dan ak pun tak tahu kenapa.Kenapa?Tidakkah ianya membazirkan duit rakyat yang penat lelah membayar cukai kepada kerajaan.*serius sekarang*
Kenapa tiba2 ak emo bunga api ni?apa kaitan?
Ak jenis yang tidur awal*macam lepas tu kau bangun nak buat qiamullail kan??kau buat qiamlappy kan,online pepagi buta*..
Dan pukul 12 pun menjelma...
Ak yang tengah mimpi makan pizza dengan 1 kotak untuk ak sorang,terkejut.Terbangun ak dari tidur.*Kurang siuman sungguh*.Bunyi bunga api memang kuat tak payah nak kata lah kan.
Tapi..
Disebabkan ak tengah mamai2 sambil air liur meleleh-leleh,ak ingatkan ada bencana besar berlaku dan kepala ak terbayangkan movie 2012.TAK TIPU.Gila kau..!ehh,Gila ak dibuatnya.Ak tengok kat luar tingkap bercahaya kaler putih,ak betul2 ingatkan ada bom2 yang nak serang negara ak.tsk2..Ditambah dengan hiruk-pikuk pelajar kolej ak yang entah apa gembiranya sambut dekat kolej.Vengong!
Ak pun tengok jam ak.Ohh..pukul 12,tahun baru..
Hmm..ak dah dapt tangkap apa yang berlaku dan ak pun..
Tidur balik!

Penat tau ak buat.Sila ucap terima kasih!


+___________+Selamat tahun baru.

1 comment:

  1. hahaha..ang mmg lawak la...kah3...2 la,tdo awal2 ag.... :P

    ReplyDelete