20111224

TAK MACHOLAH

Ak perasan.Erk.bukannya ak seorang yang perasan*walaupun kadang2 ada jugak perasan ak "cun".eewww*
Ak perasan asal ak nak keluar makan kat seksyen 2,mesti hujan akan  turut "menemani" perjalananku*hyperBOLA jaring sungguh!*. Tak lah selalu,tapi kebelakangan ni.Macam semalam,ak keluar makan kat sana dengan kawan2 ak sebelum menempuhi cabaran study week*bajet tak keluar dah lepas ni,tragis!*
Ak pun terpaksa lah bawak payung.Jalan lenggang2 kangkung bak model belacan kann..

Sambil ak tunggu bas,ak ternampak seorang jejaka*ececehhh* yang bawak payung kaler putih yang ada bekas dia tu.*nasib baik putih yang plain tauu,kalau ada corak gegirl..?*
Ala..yang trend sekarang ni,payung dengan bekas sekali tu..Tak tahu?!Macam ni ha.macam peluru berpandu tuu

Ak pun terfikir*sejak bila ak rajin berpikir ni*.Kalau hujan,jarang bebenor kita nampak kaum ini bawak payung.Kalau naik kereta tu lain hal,yang jalan kaki ni.Dalam satu kumpulan (assume 5-6 orang),boleh nampak sorang je yang bawak payung.

Dan ak pun mula terfikir,kenapa ya?
Adakah kemachoan anda akan kurang @ kehenseman akan berkurang.Tambah2 pulak kalau pakai payung kaler pink,bunga2 kecik?hik3
Adakah dengan berpayung menjadikan anda insan yang lemah sebab anda fikir anda still kuat dan tak mudah jatuh sakit kalau kena hujan?

Tapi,ak secara peribadinya..bukankah lelaki berpayung itu seorang yang prihatin terhadap diri dia sendiri.Dia boleh jaga diri dia sendiri dan tak akan menyusahkan orang lain.Maksud ak,sakit.Maksud ak dia akan mengambil precaution dan tidak ambil risiko dengan kemungkinan yang memang menanti.Sapa kata kalau pakai payung tak nmapak macho.Macho jugak tau..macam ni haa..
Tak macho ke?Di bawah titisan hujan sambil berpayung. weeee...

"Yang pakai payung tu tak kuat antibodi,lembik.Kena hujan sikit dah demam.Macam pommpuuan"
kata seorang yang perasan.

Adoyai,apalah gunanya pepatah "sediakan payung sebelum hujan","jangan terhantuk baru terngadah"..
Kalau esok tu nak test ke,final ke..Allah nak uji ke,.demam.Ha,masa tu 
"Kalaulah saya berPAYUNG.."*bak satu iklan ni* dah tak ada gunanya.

+_________+ sebab selalu hujan sekarang.kena bawak payung selalu.



1 comment:

  1. aku pun malas nk bawak payung..

    tapi aku xmacho..

    cuma malas..malas..

    ReplyDelete