20111115

AK DAN PHYSICS


Ak berblog jalan tadi.Ak terjumpa satu blog ni.Blog doktor.Eh,bakal doktor.Student lagi lah.Pengisian blognya mestilah tertumpu pada bidang perubatan.Tak kan dia nak cerita pasal fizik lak kan?


Eh,FIZIK?



Kenapa ak terasa ni?*blushing muka ijau itam*
Ok,fine.Ak budak fizik.Ak memang berketurunan fizik.Turun temurun.Sejak matrik lagi.Perghh.*bajet dari azali lagi*


Masa ak ambik fizik,banyak orang tanya
"Kenapa ambik kos ni?",
"Lepas belajar nak kerja apa?",


Macam ak ni artis picisan fizik pulak.*Einstein,sila jeles!*

Ak akui,ak pun tertanya-tanya jugak,sampai nak habis tahu pun ak masih konpius!konnpiiuss!
Tapi,pensyarah fizik selalu menyatakan fizik boleh buat apa saja.
Boleh ada peluang kerjaya.
Tapi bila ditanya apakah peluang itu,
jawapan yang diterima,tak jelas.

Tiba-tiba*tingg* ak teringat,ada seorang pensyarah ni bagitahu
Kalau kat overseas,orang akan lagi menghormati,eh menghormati?Bukan menghormatilah,tapi not talking trash about physics*hamek ko!*
Sebab kat overseas lagi banyak aktiviti research daripada Malaysia ni.*kat sini banyak SEARCH ja*
Ak pun tangan search jugak.Di google,ak dapat info ni
Bacalah,kalau rajin.


+__________+ bersambung...

No comments:

Post a Comment